Melkveebedrijf

Kom kennis maken met de familie die al 100 jaar op deze prachtige boerderij midden tussen de Friese Meren woont!

In 2019 hebben wij, Paulus en Amarins Hettinga samen met de kinderen de boerderij overgenomen van Jappie en Jehanne Hettinga, de ouders van Paulus. Paulus is hiermee de 4e generatie die de boerderij beheert. Met veel plezier wonen en werken wij op de boerderij. Naast de kampeerboerderij zijn wij zijn in eerste plaats vooral boer en boerin. Het hele jaar door zijn wij druk bezig met de melkveehouderij. Onze boerderij heeft een duurzaam karakter. We halen alle energie uit de zonnepanelen op het erf en daarnaast zijn we ook volledig van het gas af.

De dieren op de boerderij:

We hebben ongeveer 60 melkkoeien en 25 stuks jongvee. Onze weidemelk van onze koeien gaat naar Friesland Campina. We vinden het welzijn van onze dieren ontzettend belangrijk. De koeien slapen op heerlijke waterbedden en lopen thuis in het weiland en het jongvee en de hoogzwangere koeien lopen in het natuurgebied van Staatsbosbeheer. De kleine kalfjes bieden we een optimale verzorging aan in de Kalverstraat!

Wil je graag meer weten over het leven op de boerderij en wil je kennis maken met de dieren op het erf? Vraag dan naar de mogelijkheden. Wellicht mag je meehelpen met het melken, de kalveren de fles geven, of zie je een kalfje geboren worden!

Maak ook kennis met onze Ezel Iejoor, hangbuikzwijntje Knor, Geitje Sara en onze Friese Stabij/Wetterhuon Twirre! En wie weet spot je ook nog een Ree, Haas of bijzondere (water) vogels in het weiland.